Gjør taket klart til vinteren

Selv om det akkurat har blitt vår, så er det ikke for tidlig å begynne å snakke om vinteren igjen. Når det kommer til å pusse opp utendørs er det nemlig månedene om sommeren som er de aller viktigste hvis man skal bli klar i tide til at høsten og vinteren kommer tilbake. Sommeren er kortere enn man tror og det å få riktige håndverkere inn er viktig, så våren blir det offisielle startskuddet. 

Hvis man skal male veggene på huset, bytte tak eller lage påbygg av en eller annen art, så er det nå man skal i gang med å planlegge nettopp det. For hvis man skal rekke det innenfor det vinduet av tid der det er aller mest optimalt å gjøre det, så er det virkelig nå man skal begynne. Hvis man bruker våren til å planlegge og sommeren til å gjennomføre alle de tingene man skal gjøre kommer man godt i mål, men det krever planlegging. 

Sørg for å ha nok penger til prosjektet 

Det å pusse opp krever penger og det å pusse opp ute krever mye mer penger enn det gjør å pusse opp inne. For når man velger å pusse opp inne er det selvsagt mange uforutsette utgifter, på samme måte som når man pusser opp ute, men når man pusser opp inne kan man ofte gjøre mye mer selv – sammenlignet med hva som er smart å overlate til andre når man skal pusse opp ute.  

Når man skal pusse opp er det derfor lurt å vite at man har litt ekstra til de forskjellige utgiftene som dukker opp i løpet av prosessen. Det å for eksempel gjøre litt arbeid for å finne ut av hva som er det beste kredittkort kan være smart. For når man har brukt opp alle pengene sine på lønn til de som jobber på huset og materialene som kreves, så er det ikke alltid at det er så innmari mye til overs. 

Sjekk ut behovet for et stillas 

Når man skal bytte tak eller male utsiden av huset kan det være absolutt nødvendig med et stillas og avhengig av hvem man jobber med på prosjektet, så skal man kanskje bestille et stillas. Kanskje gjør håndverkerne det, men det er i hvert fall veldig smart å finne ut av det på forhånd sånn at man kan bestille det i tide sånn at de som skal gjøre jobben har det de trenger når de kommer og kan begynne jobbe med en gang. 

Spør naboene om de har noen tips 

I nabolaget der vi bor har vi et veldig godt forhold til alle og alle kjenner liksom alle. Det er veldig greit i forhold til for eksempel å finne hvilke håndverkere man skal bruke. Vi fant dem som skal gjøre jobben vår gjennom naboen som er en familie med ukrainske jenter og ukrainske kvinner. Det å kunne be naboene om input er noe som ikke bare er smart, men som også kan spare oss for dårlige opplevelser. 

For når det finnes så mange håndverkere der ute kan det være vanskelig å velge mellom alle de mulighetene man har og ikke minst finne frem til den som er den rette å jobbe med. For ikke å snakke om hvor mange som ikke gjør en god nok jobb. Så det å få folk anbefalt er den eneste veien jeg ønsket å gå i forhold til å finne de helt riktige til jobben.