3 gode aksjetips

Hvor skal jeg begynne om jeg ønsker å begynne med investering? Her skal du få tre kjappe investeringstips dersom du er nybegynner og sliter litt med å vite hvor du skal starte.  

1. Tid og skatt  

Før du begynner med investering er det viktig å huske på de skattemessige konsekvensene. Aksjer beskattes forskjellig, så her er det viktig at du gjør litt research før du begynner. Samtidig er det også viktig at du setter det langsiktige mål, dersom du er nybegynner. Såkalt «day-trading» er ikke noe for en nybegynner som ikke kjenner markedet. Her er det enorm risiko, så vi anbefaler deg heller å sette mer langsiktige mål.  

2. Ikke putt alle egg i samme kurv  

Dette sier kanskje litt seg selv, men det er viktig at du ikke satser alt på samme sted. Desto mer du sprer risikoen, jo mindre blir den. Tilpass investeringene dine ut ifra ditt behov, budsjett og forventninger. Dersom denne artikkelen ikke er nok, kan du også ta en titt her for å lære mer: https://aksjeskole.com/aksjetips/

3. Følg med! 

Nei, det er faktisk ikke alle som forstår at man må følge med på aksjene sine. Det er ikke slik som i «Wolf of Wallstreet» at du kommer til å tjene en haug med penger på noen sekunder. Likevel er det viktig at du følger med på endringer i markedet og hos selskaper du har investert i. Jo mer du følger med jo bedre blir du. En stor del av å være investor handler om å forstå markedet, derfor vil du bli en mer og mer stødig investor ettersom hvor godt du følger med.