Yoga til alle behov

Det er veldig lett å tenke at det å drive med yoga handler om bare en ting, og at det er den sammen typen yoga man gjør overalt. Men det finnes faktisk utrolig mange forskjellige typer yoga – så uansett om du ser etter noe som kan få deg til å svette, eller få deg heeeelt ned i tempo for å bare slappe av og strekke ut, kan du velge akkurat det du trenger.  

Det finnes mange forskjellige typer yoga. Noen yogasteder underviser bare i en type yoga, men det er mest vanlig at det er mer enn en type du kan velge mellom. Usikker på hva du skal velge? Her får du en liten intro til de mest populære. 

Yoga vil deg som vil ha en fysisk krevende praksis 

Når det kommer til yoga som virkelig kommer til å få deg til å svette, er nok ashtanga yoga den aller mest populære, men det finnes også mange andre typer yoga som for eksempel treningssentre tilbyr, som er bygget på ashtanga. Disse timene har ofte navn som power yoga og hvis du driver med hot yoga, har du sikkert stiftet bekjentskap med Iyengar yoga.  

Det er helt grunnleggende ashtanga og iyengar de mer fysisk krevende yogatimene bygger på, så se etter disse navnene hvis du ønsker deg en krevende, dynamisk og morsom time med mange utfordringer. 

Yoga for deg som vil slappe av og få ned pulsen 

Hvis det som står beskrevet over høres ut som ditt personlige helvete, er du ikke alene. Heldigvis finnes det masse spennende yogagrener du kan drive med, som byr på svært lite svette, og ikke minst støle muskler.  

Eksempler på disse er hatha yoga eller yin yoga, der man har fokus på å være i stillingene lenge, og virkelig slappe av. Det er mange som velger å drive med begge typer for å få dekket forskjellige behov.