Verdsett god søvn

Uansett om du er singel eller i et forhold er dobbeltsengen en favoritt. Med en stor seng får du nok plass slik at du kan breie deg ut akkurat slik du ønsker, dele seng med din partner, ha overnattingsgjester eller ligge helt alene å se en film i sengen. Uansett situasjon eller behov kan sengen sjeldent bli for stor.

Når du velger dobbeltseng, er det et par ting du skal tenke over. Det er viktig at du velger en seng med god kvalitet, en som har riktig fasthet basert på din kroppsvekt og en som er ergonomisk god for din kropp.

Velg riktig madrass

Søvn er ekstremt viktig for oss, og mange får ikke optimal søvn ettersom mange velger en madrass som er for myk eller for hard. Dersom du velger en madrass som er for myk kan du risikere nakkesmerter, ømme skuldre og etter hvert også ryggproblemer. En madrass som er for hard kan gi deg med ekstra svai i ryggen ekstreme smerter, samt at for deg som for eksempel sliter med knær og hofter kan du oppleve at dette blir forverret. En madrass som er for hard vil også hindre kroppen din i å få optimal avlastning i løpet av natten.

Finn derfor en madrass som har en fasthet som passer deg. Fastheten skal reguleres etter kroppsvekt, og jo tyngre du er – jo fastere madrass bør du ha. Se etter en madrass som er oppdelt i forskjellige komfortsoner. Det vil si at madrassen er delt opp slik at den tilfredsstiller de forskjellige kroppsdelene individuelt. På den måten får du en mye bedre nattesøvn og samtidig en utvilt og fleksibel kropp.