Velg et nytt kjøkken med både hjertet og hjernen

Å velge et nytt kjøkken kan være både morsomt, spennende, litt skummelt og dessuten vanskelig. Det finnes en mengde forskjellige design å velge mellom, og et helt nytt kjøkken er tross alt en relativt stor investering. Derfor er det viktig å hele tiden ha en ledestjerne: finn det, som passer best for deg. Det er ikke nødvendigvis det flotteste kjøkkenet du ser i interiørbladene som er optimalt hos deg. Se derfor også etter leverandører som har et bredt utvalg, som AUBO – kjøkkener i alle prisklasser.

Begynn med å finne inspirasjon

Det er faktisk smart å være flere når man velger kjøkken, ikke minst fordi forskjellige mennesker har forskjellige interesser, styrker og svakheter. Det kan bli særlig tydelig i begynnelsen av en kjøkkenprosess, der noen helt sikkert bare vil begynne å bygge – samtidig som noen annen i familien faktisk vil finne ut av design og farger først.

Søk gjerne svært bredt i begynnelsen, det er mulig å hente inspirasjon fra svært mange steder og løsninger som er helt uavhengige av det egne kjøkkenets fysiske begrensninger. Lag gjerne en liste med ønsker.

Prioriter forskjellige ønsker, og lag et budsjett

Det er selvfølgelig noen som begynner med et absolutt budsjett for kjøkkenet allerede før prosessen setter i gang, men hvis det finnes litt mer rom for endringer kan det være morsomt å vente med å sette en øvre grense til de forskjellige ønskene er på plass. Da kan det også være enklere å prioritere, eller velge bort, egenskaper og funksjoner på kjøkkenet.

Husk på at det kan være mulig å spare noen kroner på å forenkle planene. I forbindelse med oppussing vil for eksempel flytting av vann og avløp kunne koste mye penger, og det å velge bort radikale endringer på det området kan lage rom for mye annet. Med god planlegging få du det perfekte kjøkkenet.