Velg den perfekte madrassen for deg

Det å sove godt om natten er ikke bare bra for den fysiske helsen vår, det er også bra for den psykiske helsen vår og ikke minst de kognitive evnene våre. Det er nemlig mange ting som blir påvirket av dårlig søvn, men det er heldigvis veldig mange ting man kan gjøre for å forbedre søvnen sin hvis man føler at ting kanskje ikke er helt så optimalt som man kanskje hadde ønsket seg. Og et av de kanskje viktigste stedene å begynne er madrassen din! 

De som leser nyheter, leser mye om søvnforskning for tiden! Og det er mange av oss som ikke tenker på at madrassene våre faktisk har en forventet levetid, i hvert fall hvis man skal se på om de fungerer optimalt i forhold til å støtte oss på den måten vi har behov for når man sover. Ofte sover vi på dårlige madrasser som ikke støtter oss nok lenger, og dette kan være med på å påvirke søvnen vår på måter vi ikke legger merke til engang. 

Sånn velger du madrass 

Hvis du kanskje finner ut av at du trenger en ny madrass, får du her noen tips til hvordan du kan gå frem for å kunne velge den aller beste løsningen for akkurat deg og dine behov. Tenk over dette: 

  • Er du varm eller kald når du sover?  
  • Omtrent mye veier du? 
  • Liker du at madrassen er veldig hard, hard eller medium? 
  • Hvor bred skal madrassen være? 
  • Hvilket materiale skal madrassen være laget av? 

Dette er alt sammen viktige faktorer som er med på å bestemme hvilken madrass som er den beste, sånn at man får den optimale støtten for å sove skikkelig godt om natten – hver natt. Det kan være verdt å investere litt tid og penger i å både finne og velge den beste madrassen, for selv om det kan koste litt, er det verdt det.