(sponsoreret indhold)

Sønn av Hamas er en kjempespennede selvbiograf skrevet av Mosab Hassan Yousef. Han ble født i Ramallah på Vestbredden i 1978, er sønn av en av grunnleggerne til den ekstreme islamistiske organisasjonen Hamas og han hadde en voldelig skjebne liggende foran seg. Boken er den sanne fortellingen om hvordan livet hans tok en annen vending.

Sheikh Hassan Yousef var en av grunnleggerne til terrororganisasjonen Hamas. Hamas er blitt verdenskjent som en voldelig islamistisk organisasjon som er ansvarlig for terrorangrep og selvmordsaksjoner mot Israel hvor utallige sivile liv har gått tapt. Som hans sønn var Mosab forutbestemt til å overta hans politiske meninger, status og arv. Gjennom sin barndom så han mye vold og kjente denne organisasjonen fra innsiden og ut.

Hans liv fikk et nytt vendepunkt da han ble kjent med en annen verdenskjent «lærer» fra midtøsten.  Boken gir oss et sjeldent innblikk i hva organisasjonen Hamas egentlig er, samtidig som vi får være med på Mosabs åndelige og jordlige reise som til sist førte ham vekk fra sin familie og sitt eget hjemland. Gjennom boken forteller Mosab hvordan han kom til tro på Jesus og hans befaling om å «elske sine fiender» som den eneste veien til virkelig fred i midtøsten.

Mosabs tilknytning og liv innenfor Hamas førte til at han flere ganger ble fengslet av den israelske etteretningstjenesten Shin Bet. I fengselet ble han torturert, men så samtidig at Hamas torturerte sine egne for å finne overløpere og straffe dem. Mosab går gjennom mange selvransakende øyeblikk, og funderer på hvem som er den virkelige fienden, Israel eller Hamas.

Etter et opphold i israelsk fengsel rekrutterer Shin Bet Mosab som spion for Israel. Han blir kalt for den «grønne prinsen» på grunn av hans tilknytning til Palestina og hans far som var en av grunnleggerne av Hamas. Med Mosabs hjelp fikk Shin Bet mye ny informasjon angående organisasjonen Hamas og ved hans hjelp fikk de avverget terroraksjoner og mange liv ble spart. Mosab var rekruttert i hele ti år, og han har fortalt at hans motivasjon var ikke penger eller at han ble utsatt for press, men han ønsket å redde liv.

Idag er Mosab bosatt i Amerika. Hans søken etter den kristne tro og hans arbeid for den israelske etteretningstjenesten, satte hans eget og hans families liv i fare. Mosab søkte asyl i Amerika hvor han har omfavnet den kristne troen.

Categories: Nyheter