(sponsoreret indhold)

Jo Nesbøs nye bok har fått toppkarakterer av norske aviser og han viser igjen hvilken forrykende krimforfatter han er. Jo Nesbø ble født i 1960 og er oppvokst i Oslo. Han er utdannet siviløkonom og finansanalytiker,  og er også kjent fra musikkbransjen som skribent og vokalist for «Di Derre», men de fleste kjenner ham som en av Norges største forfattere.

Hans første bok Flaggermusmannen ble sendt inn til et forlag under falskt navn, slik at forlaget ville kunne ha en objektiv mening angående boken, siden Jo Nesbø allerede var kjent i det offentlige rom. Aschehoug forlag valgte å utgi boken og den ble en kjempesuksess. Jo Nesbøs bøker er blitt oversatt til omkring 50 språk og som krimforfatter har han vunnet flere priser både i Norge og i utlandet.

Boken Macbeth er basert på Shakespeares berømte drama med samme navn. Det er antatt at skuespillet ble fremført for første gang omkring 1606, og dramaet er fullt av kjærlighet og maktlengsel som viser de skadelige fysiske og psykologiske effektene mennesker pådrar seg på vei mot toppen av sine politiske ambisjoner.

Jo Nesbø har flyttet handlingen fra middelalderen, til et sted som minner om Skottland, en liten stund før vår egen tid. En korrupt politimester blir drept og folket håper på bedre tider, men istedenfor starter en maktkamp i kulissene. Førstebetjentene Macbeth og Duff hat vært gode venner siden barndommen, men den ledige stillingen som politimester skaper krusninger på overflaten. Samtidig legger en dame ved navn Lady planer om mord for seg selv og sin elsker Macbeth.

Historien inneholder fatale valg og konsekvensene de fører til på veien mot toppen og makt. Gjennom boken kan man skimte det uendelige spørsmålet – er onde handlinger drevet maktbegjær eller kjærlighet? Macbeth handler ut fra maktbegjær, men samtidig lurer Lady i bakgrunnen, drevet av kjærlighet påvirker hun ham til å ta morbide valg.

I Jo Nesbøs bok finner du hovedpersonene fra Shakespeares skuespill og i tillegg noen nye personer han har diktet opp. Boken er ganske lang, men spenningsnivået holder seg på topp gjennom hele boken og du vil ikke legge den fra deg. En krimbok full av dramatiske scener!  

Categories: Nyheter